Δικαστήριο απαγόρευσε σε γονείς να δώσουν στο παιδί τους ιστορικό όνομα φοβούμενοι το μελλοντικό bullying

Ένα δικαστήριο στη Βραζιλία αποφάσισε να απαγορεύσει σε ένα ζευγάρι να δώσει στο νεογέννητο παιδί τους το όνομα ενός αρχαίου βασιλιά, εκφράζοντας ανησυχίες ότι το παιδί θα μπορούσε να γίνει στόχος εκφοβισμού.

Η Catarina και ο Danillo είχαν αποφασίσει να ονομάσουν τον γιο τους Piye, προς τιμήν του πρώτου μαύρου Φαραώ της Αιγύπτου, ο οποίος κυβέρνησε για 30 χρόνια και συνέβαλε στην ίδρυση της 25ης δυναστείας.

Ωστόσο, το δικαστήριο της πολιτείας Minas Gerais και το ληξιαρχείο απέρριψαν το όνομα, υποστηρίζοντας ότι η προφορά του “Piye” μοιάζει πολύ με τη λέξη “plie”, που σημαίνει μια κίνηση μπαλέτου στα πορτογαλικά.

Παρά την διαφορετική ορθογραφία, το δικαστήριο έκρινε ότι οι γονείς δεν μπορούν να επιλέγουν ονόματα που ενδέχεται να προκαλέσουν γελοιοποίηση για το παιδί.

Πώς ήρθε η ιδέα

Η ιδέα για το όνομα προέκυψε όταν το ζευγάρι άκουσε ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Καρναβάλι του 2023 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. «Ερευνήσαμε και ανακαλύψαμε την ιστορία του Piye, ενός Νούβιου πολεμιστή που κατέκτησε την Αίγυπτο και έγινε ο πρώτος μαύρος Φαραώ», δήλωσε ο πατέρας.

Ο Piye γεννήθηκε στο Σουδάν και ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο το 744 π.Χ., ενώ πέθανε το 715 π.Χ., με τον αδελφό του Shabako να τον διαδέχεται, σύμφωνα με το Smart History.

«Γνωρίζουμε ότι ο εκφοβισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απαγορεύσεις ή καταστολή», τόνισε ο Danillo. «Ο εκφοβισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται μέσω της εκπαίδευσης και της αντιμετώπισης της κοινωνικής άγνοιας», συμπλήρωσε.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.