Από τη Λίμνη Κρεμαστών στον Μαραθώνα – Οι τέσσερις σταθμοί για να φτάσει το νερό στην Αττική

Από τη Δυτική Ελλάδα, το Καρπενήσι και τη Λίμνη Κρεμαστών φαίνεται πως θα έρθει η λύση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, στην Αττική.

Σε σχετικό χάρτη που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και η εκπομπή «Live You», τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη έργα στη δυτική Ελλάδα και τη Λίμνη Κρεμαστών, η οποία έχει δεχθεί τα μεγαλύτερα «ποσά» βροχής.

Συγκεκριμένα, το νέο έργο που ετοιμάζεται σχετίζεται με την ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή Λίμνη των Κρεμαστών, προκειμένου να καταλήξει στη Λίμνη Μαραθώνα και συνεπώς στα σπίτια των Αθηναίων.

Οι τέσσερις σταθμοί – απαντήσεις για τη λειψυδρία στην Αττική

Πρώτος σταθμός του τεράστιου έργου αντιμετώπισης της λειψυδρίας, είναι η Λίμνη Κρεμαστών η οποία, όπως ειπώθηκε, έχει δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού τις τελευταίες ημέρες λόγω των βροχοπτώσεων.

Δεύτερος σταθμός είναι ο Εύηνος ποταμός, ο οποίος συνδέεται με ταμιευτήρα με τη Λίμνη του Μόρνου, απ’ όπου έπαιρνε νερό η Αττική. Ωστόσο, λόγω της ανομβρίας των τελευταίων χρόνων, έπεσε η στάθμη του με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για τη λειψυδρία.

Στη συνέχεια, από τον Μόρνο το νερό θα περάσει στη Λίμνη Μαραθώνα και απ’ εκεί πάει στα εργοστάσιο της ΕΥΔΑΠ όπου χλωριόνεται και καταλήγει στα σπίτια των Αθηναίων πολιτών.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.