Μαραθώνας: Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ένωση Εμπόρων – Τι καταγγέλλουν

Ανοιχτή Επιστολή προς Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο Μαραθώνα

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που ήταν παρόντες ή απόντες από το τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και στον Δήμαρχο Μαραθώνα, κύριο Στέργιο Τσίρκα, και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριο Κωνσταντίνο Τσίρκα.

Στο πρόσφατο έκτακτο συμβούλιο, ο εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Δήμου Μαραθώνα (ΕΕΒΕ), κύριος Πέτρος Τσακμακίδης, ζήτησε από το προεδρείο την άδεια να τοποθετηθεί, όπως είχε δικαίωμα. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να του δώσει τον λόγο, χωρίς καν να του επιτρέψει να δηλώσει την ιδιότητά του, με ένα ξερό «Όχι».

Αυτή η αυταρχική άρνηση δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί βαθύτατα. Η στάση αυτή, σε συνδυασμό με την παρουσία του Δημάρχου, κύριου Στέργιου Τσίρκα, σηματοδοτεί μία αντιδημοκρατική συμπεριφορά που θίγει το δικαίωμα του λόγου και την ελευθερία της έκφρασης, αξίες που είναι θεμελιώδεις για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Ο Δήμαρχος, γνωρίζοντας καλά τις υποχρεώσεις του και τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ταυτίστηκε με την απόφαση αυτή, απορρίπτοντας το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράσει την άποψή του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όργανο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί υποβάθμιση του θεσμού και αμφισβήτηση της θεμελιώδους αρχής της ισότητας των πολιτών. Ο #αποκλεισμός του Αντιπροέδρου της #ΕΕΒΕ του Δήμου Μαραθώνα, μιας Ένωσης με ιστορία που ξεκινά από το 1975, καταδεικνύει την έλλειψη σεβασμού και διαφάνειας στη λήψη αποφάσεων.

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή τη στάση, η οποία είναι άκρως αντιδημοκρατική και αντίθετη στις αρχές της διαφάνειας και της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων που επηρεάζουν τον τόπο τους. Ο Δήμαρχος, αντί να διασφαλίσει τη νόμιμη και ηθική τάξη και να σεβαστεί τη δύσκολη πραγματικότητα που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά, επιλέγει να φιμώσει τους εκπροσώπους των πληγέντων.

Η ΕΕΒΕ( Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Δήμου Μαραθώνα), που για δεκαετίες αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα όλων των επαγγελματιών και των πολιτών της περιοχής, δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες πρακτικές. Ο ρόλος μας είναι θεσμικός, και η αποστολή μας είναι να υποστηρίζουμε τα συμφέροντα των μελών μας και δημοτών του Δήμου Μαραθώνα.

Καλούμε τη συμπολίτευση να αναλογιστεί την απόσταση που έχει πάρει από την κοινωνική πραγματικότητα. Η αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν μπορούν να αγνοούνται. Η αποκοπή του Δημοτικού Συμβουλίου από τις ανάγκες του κοινωνικού ιστού εντείνει την απογοήτευση και την αίσθηση εγκατάλειψης των πολιτών.

Η ΕΕΒΕ του Δήμου Μαραθώνα, σε συνεργασία με το Εμπορικό, #Βιοτεχνικό και #Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής των μελών που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Καλούμε όλους τους πληγέντες να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενταχθούν σε αυτή την πρωτοβουλία. Είμαστε πάντα στο πλευρό σας και στηρίζουμε ουσιαστικά την προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και επαναφοράς στην κανονικότητα.

Σε συνεργασία με τα επιμελητήρια, εξασφαλίσαμε άμεση #οικονομική #ενίσχυση ύψους 5.000€ για κάθε επιχείρηση-μέλος που επλήγη, συμβάλλοντας ενεργά στην ανάκαμψη των επαγγελματιών της περιοχής μας.

Η Ένωση Επαγγελματιών,Εμπόρων και Βιοτεχνών του Δήμου Μαραθώνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων των επαγγελματιών και πολιτών του τόπου μας, διότι η ύπαρξή της είναι θεμελιωμένη στην ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ο ρόλος μας είναι αδιαπραγμάτευτος και η συμβολή μας στη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας και της διαφάνειας θα παραμείνει ισχυρή.

Το ΔΣ

Οι πυροπληκτες επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν πληροφορίες για την οικονομική ενίσχυση στο #messenger της σελίδας μας ή στο email της #ΕΕΒΕ Δήμου Μαραθώνος [email protected]

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.