Στα Σπάτα η μικρή Κωνσταντίνα – Το νεογέννητο φωκάκι που εντοπίστηκε να παλεύει με τα κύματα

Στο @MOm Κέντρο Περίθαλψης στα Σπάτα, μεταφέρθηκε το νεογέννητο φωκάκι που εντοπίστηκε να παλεύει με τα κύματα ανάμεσα στους βράχους της ακτής κοντά στον οικισμό του Άγιου Δημητρίου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Arion αναφέρεται:

Πανταχού παρόντες σε υποστήριξη της άγριας ζωής! Το Εθνικό δίκτυο Εκβρασμών Ειδών της Θαλάσσιας Άγριας Πανίδας σε λειτουργία!

Τελικά ο πρώτος συναγερμός για το 2024 ήχησε προχθές από την δυτική Μάνη, καθώς ένα νεογέννητο φωκάκι εντοπίστηκε από πολίτες να παλεύει με τα κύματα ανάμεσα στους βράχους της ακτής κοντά στον οικισμό του Άγιου Δημητρίου. Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι το ζώο απομακρύνθηκε στα ανοιχτά και χάθηκε. Την επόμενη ημέρα εντοπίστηκε να έχει παρασυρθεί από τον καιρό 6 ναυτικά μίλια νοτιότερα ενώ προσπαθούσε να βγει σε ένα μικρό τσιμεντένιο ντόκο. Ήταν πλέον σαφές ότι το νεογέννητο ήταν χαμένο και έπρεπε να επέμβουμε για να του δώσουμε ελπίδες να επιβιώσει.

Το νεογέννητο θηλυκό φωκάκι μεταφέρθηκε επειγόντως στο @MOm Κέντρο Περίθαλψης στα Σπάτα στον χώρο που μας παραχωρεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου εξετάστηκε από την υπεύθυνη κτηνίατρο καθ. Αναστασία Κομνηνού ενώ έγιναν και οι πρώτες εξετάσεις. Η γενική κατάσταση της υγείας του μας δίνει ελπίδες για την επιβίωσή του αν και είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση, όπως κάθε ζώο που η γαλουχία από την μητέρα του διακόπτεται απότομα.

Ευχαριστούμε θερμά τον ιστότοπο @ManiTravelerGreece για την σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών, τον @ΣύλλογοΤουλίπαΓουλιμή και ιδιαίτερα την κ. Μαρία Αρώνη που έσπευσε στο σημείο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες καθώς και τον 15χρονο Κωνσταντίνο Γατέα, κάτοικο της περιοχής, χωρίς την συμβολή του οποίου δεν θα είχε έγκαιρα διασωθεί η μικρή φώκια. Ο αγώνας για την επιβίωση της μικρής Κωνσταντίνας και την επαναφορά της στο φυσικό περιβάλλον μόλις έχει ξεκινήσει!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.