Σπάτα Αρτέμιδα: Μεταφυτεύθηκαν 100 ελαιόδεντρα από την περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για τις εγκαταστάσεις της Microsoft

Η μεταφύτευση εκατό περίπου ελαιόδεντρων από την περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για τις εγκαταστάσεις της Microsoft, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, οι ελιές μεταφέρθηκαν σε νέες τοποθεσίες εντός του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής, εξασφαλίζοντας ότι τα ελαιόδεντρα, που αποτελούν σημαντικό κομμάτι του τοπίου και της πολιτιστικής ταυτότητας, να συνεχίσουν να ευδοκιμούν σε κατάλληλο περιβάλλον.

Με περιβαλλοντική ευαισθησία, διασφαλίσαμε ότι οι ελιές μεταφυτεύτηκαν με όλες τις απαραίτητες τεχνικές και τέτοια φροντίδα, ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να παράγουν καρπούς στην νέα τους θέση.

Η επιλογή των τοποθεσιών έγινε με κριτήριο την καταλληλότητά τους για την ανάπτυξη των ελαιόδεντρων, ενώ η διαδικασία της μεταφύτευσης πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη ειδικών, για να διασφαλιστεί η επιτυχία της.

Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα περιβαλλοντικής διαχείρισης και συνεργασίας ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και τις τοπικές αρχές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.