Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών για την έκρηξη μέσα στο αεροπλάνο στο Ηράκλειο

Οι επιβάτες της πτήσης της EasyJet που ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί από το Ηράκλειο προς το Λονδίνο το απόγευμα της Τρίτης δήλωσαν πως «άκουσαν θορύβους από κάτι που σκάει και είδαν καπνό».

Έκτακτη εκκένωση πραγματοποιήθηκε στον διάδρομο προσγείωσης όταν σημειώθηκε έκρηξη στο Ηράκλειο, σε αεροσκάφος που ήταν προγραμματισμένο να πετάξει στο Λονδίνο Gatwick. Ένα power bank και ηλεκτρονικά τσιγάρα στην τσάντα επιβάτη πιστεύεται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης που σημειώθηκε λίγο πριν από την απογείωση.

Οι πόρτες του αεροπλάνου άνοιξαν και ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες εκκένωσης, με τους επιβάτες να περιγράφουν «μια πολύ μεγάλη κόκκινη λάμψη και φλόγα ακολουθούμενη από πυκνό μαύρο καπνό».Οι επιβάτες βγήκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο μέσα σε λίγα «λεπτά», αλλά η πτήση προς το Λονδίνο ακυρώθηκε.

Αντίθετα, οι 236 ταξιδιώτες – σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά – αναγκάστηκαν να πάρουν άλλο αεροπλάνο για να φτάσουν στον προορισμό τους.

«Οι επιβάτες ούρλιαζαν για βόμβα και φώναζαν για να βγουν έξω»

Μια επιβάτης είπε στην MailOnline ότι άκουσαν κάποιον να ρωτά «τι είναι αυτό; τι είναι αυτό;» καθώς κάθισε, δευτερόλεπτα πριν συμβεί η έκρηξη.

Οι επιβάτες «ούρλιαζαν για βόμβα και φώναζαν για να βγουν έξω» καθώς ξέσπασε πανικός, με κάποιους να λένε ότι μια «κυρία είχε έναν ατμιστή στην τσάντα της και τον κουνούσε καθώς άρχισε να βγαίνει καπνός».

Ένας επιβάτης είπε ότι η γυναίκα με την τσάντα ήταν Βρετανίδα και προσπάθησε να φύγει από το αεροπλάνο, ζητώντας από τους ανθρώπους να φύγουν από το δρόμο της. Αλλά καθώς η τσάντα της έπιασε φωτιά, την έπεσε στο διάδρομο καθώς οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να προσπαθούν να μπουν τις θέσεις τους.

«Φωτιά και οξύς καπνός ξεχύθηκε από την τσάντα, ακούγονταν θόρυβοι έκρηξης, καπνός γέμισε την καμπίνα γύρω από την τσάντα», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Υπήρχε ένα σημάδι καύσης φωτιάς στο πάτωμα, αλλά αργότερα επετράπη στους ταξιδιώτες να επιστρέψουν στο αεροπλάνο για να συλλέξουν τα υπάρχοντά τους.

Ένας εκπρόσωπος είπε στη MailOnline: «Η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY8216 από το Ηράκλειο προς το Λονδίνο Gatwick εκκενώθηκε κατά την επιβίβαση πριν από την αναχώρηση, λόγω πυρκαγιάς στην τσάντα καμπίνας επιβάτη. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες παρευρέθηκαν στο αεροσκάφος και το πλήρωμα καμπίνας εκκένωσε το αεροσκάφος σύμφωνα με τις διαδικασίες».

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.