Παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης εικονικών συναλλαγών – Ελέγχονται 140 άτομα!

Η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) έλεγχοι 140 άτομα τα οποία εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης, εικονικών συναλλαγών και μη απόδοσης Φ.Π.Α. ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ και φέρονται ως εγκέφαλοι δύο αδέλφια ο ένας εκ των οποίων σχετίζεται με ποδοσφαιρική περιφερειακή ομάδα εκτός Super League.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εξέδωσε ήδη διάταξη δέσμευσης των λογαριασμών των συγκεκριμένων προσώπων μέχρι του ποσού των 150 εκατομμυρίων ευρώ, όπως και δέσμευσης των τραπεζικών θυρίδων εφόσον υπάρχουν.

Ακόμη, ο κ. Βουρλίωτης διαβίβασε το πολυσέλιδο πόρισμα το οποίοι αριθμεί περίπου 400 σελίδες τόσο στην οικονομική εισαγγελία, όσο και στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που θα ερευνήσει το σκέλος των αδικημάτων που αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβοι

Μεταξύ των ελεγχόμενων προσώπων είναι δυο αδέλφια ο ένας εκ των οποίων είναι παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας ενώ ο κατάλογος με τα ελεγχόμενα πρόσωπα περιλαμβάνει πολλές επαγγελματικές ιδιότητες όπως είναι μεταφορείς, λογιστές, κατασκευαστές, εργολάβους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται, μέσω 120 εταιρειών που έχουν διαφορετικά αντικείμενα επιχειρηματικής δραστηριότητας η κάθε μία.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς οι ελεγχόμενοι φέρονται να μην απέδιδαν ΦΠΑ αλλά να έπαιρναν επιστροφές. Ειδικότερα, η μη απόδοση ΦΠΑ φέρεται να ξεπερνά το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.