Πατέρας μαθητή επιτέθηκε σε διευθυντή σχολείου – Σοκαρισμένοι οι καθηγητές!

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό και σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε σχολείο της Πάτρας, όταν πατέρας μαθητή επιτέθηκε και χτύπησε τον γυμνασιάρχη του σχολείου. Το συμβάν ξεκίνησε μετά από διαπληκτισμό που φέρεται να είχε ο γιος του δράστη με συμμαθητή του για άγνωστη αιτία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Αχαΐας, Φώτης Βασιλακόπουλος, ο πατέρας εμφανίστηκε στο σχολείο και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον διευθυντή. Η διαφωνία οδήγησε σε μία απρόκλητη επίθεση, κατά την οποία ο πατέρας χτύπησε τον γυμνασιάρχη, ενώ συνομιλούσαν.

«Έγινε μια επίθεση άνευ λόγου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φώτης Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προστασίας για τους εκπαιδευτικούς. «Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε προστατευμένοι. Ό,τι προβλήματα και να έχει η κοινωνία, κανείς δεν μπορεί να ξεσπά πάνω μας, ειδικά τη στιγμή που προσπαθούμε με πενιχρά μέσα να επιτελέσουμε το λειτούργημά μας».

Το περιστατικό, που έχει σοκάρει την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, είναι το πρώτο του είδους που καταγράφεται και εγείρει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η αντίδραση των μαθητών υπήρξε άμεση, καθώς προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου για να στηρίξουν τον γυμνασιάρχη τους.

Ο Φώτης Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι το περιστατικό ξεκίνησε από μια αντιπαράθεση μεταξύ μαθητών, με τον γιο του δράστη να είναι το παιδί που δεχόταν το «πείραγμα» από τα άλλα παιδιά. Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτή την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αναδείξει ένα σοβαρότερο πρόβλημα βίας κατά των εκπαιδευτικών, ενώ ο νόμος προβλέπει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς, όπως οι εκπαιδευτικοί και το νοσηλευτικό προσωπικό, αντιμετωπίζονται αυτεπάγγελτα από τη δικαιοσύνη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.