Συνάντηση για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής

Συνάντηση με τους αναδόχους μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες στην Παλλήνη, στους χώρους της ΠΕΑΑ, με κοινή πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Έρρικας Πρεζεράκου και της Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Βίκυς Καβαλλάρη, και σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη, τον Διευθυντή Παιδείας Περιφέρειας Αττικής κ. Χαρίλαο Σερπάνο, τη Διευθύντρια Οικονομικών ΠΕΑΑ κ. Χαρά Αργυροπούλου και την Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας ΠΕΑΑ κ. Ειρήνη Βλαχάκη.

Η εν λόγω συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των συναντήσεων που υλοποιούνται σε όλη την Αττική, στην προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη κ. Νίκου Χαρδαλιά να εξασφαλίσει σε κάθε μαθητή και μαθήτρια ασφαλή και ταχεία μετάβαση προς και από το σχολείο.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν τα θέματα, οι ανάγκες και οι δυσλειτουργίες που τυχόν υπάρχουν στις μετακινήσεις των μαθητών και αναζητήθηκαν λύσεις. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και προτάθηκαν λύσεις για γραφειοκρατικά ζητήματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς στο έργο τους με την αύξηση του κόστους μετακίνησης των οχημάτων τους αλλά και τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει σε οδηγούς και συνοδούς, ένα ζήτημα που υφίσταται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη διεξαγωγή των μετακινήσεων και την αποφυγή ελλείψεων και δυσλειτουργιών, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία και συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, έχει προβεί και θα συνεχίσει να προβαίνει στις ενέργειες που της αναλογούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έτσι ώστε τα αποτελέσματα των εγγραφών των παιδιών στα σχολεία να βγαίνουν έως και το μήνα Μάρτιο, με στόχο να εκτελούνται νωρίτερα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μεταφορά των μαθητών και να γίνονται γνωστά εγκαίρως τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στους αναδόχους μεταφορείς.

Αναφορικά με τα άγονα δρομολόγια που τυχόν προκύπτουν λόγω εκτάκτων και απρόσμενων συνθηκών, η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών ΠΕΑΑ, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με συνεχείς διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να μην λείπει κανένα παιδί από το σχολείο του.

Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι θα παραμείνουν σε συνεχή και στενή συνεργασία για την επίτευξη της καλύτερης και ταχύτερης επίλυσης όλων των ζητημάτων που αφορούν στη μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.