ΝΔ: Διαγράφεται από την ΚΟ ο Σαλμάς με εισήγηση Μητσοτάκη

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της ΚΟ.

Η παραπομπή του δηλαδή σχετίζεται με «αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή».

Τι συνέβη με τον Σαλμά

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ μετά τις ευρωεκλογές, ο Μάριος Σαλμάς είχε πει ότι «εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών».

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ είχε κάνει λόγο και έναν «φωτογραφικό» διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Ο Μάριος Σαλμάς έθεσε τότε θέμα αδιαφάνειας στους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

«Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους, είχε απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί ότι μετά τη διαφαινόμενη διαγραφή του Μάριου Σαλμά, η Νέα Δημοκρατία μένει με 156 βουλευτές.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ για τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00

Οι «απαντήσεις» από ΝΔ σε Σαλμά

«Η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία», τονίζουν στην Πειραιώς, ωστόσο επισημαίνουν ότι«η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας».

«Όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στη ΝΔ.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.