Θλίψη στο Κορωπί: Έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Κόλλιας

Έφυγε από τη ζωή ο Σεραφείμ (Μάκης) Κόλλιας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κρωπίας αναφέρει:

Ο Σεραφείμ (Μάκης) Κόλλιας από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 δεν είναι πλέον κοντά μας. Ως Δήμος Κρωπίας, εκφράζουμε την οδύνη μας για την μεγάλη αυτή απώλεια και συμπαραστεκόμαστε στην οικογένειά του, στα αδέλφια του, στους συγγενείς και φίλους του.

Ήταν Τοπογράφος-Μηχανικός του Ε.Μ.Π. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Κορωπίου την περίοδο 2003-2010 με μεγάλη εκλογική αποδοχή (πρώτος σύμβουλος σε σταυρούς) ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, μέλος δ.σ νομικών προσώπων του Δήμου (Πνευματικό Κέντρο) και άλλων συλλογικών φορέων.

Ως ερευνητής έχει συμβάλλει στη έρευνα και γνώση της τοπικής ιστορίας του Κορωπίου και των Μεσογείων με άρθρα, εισηγήσεις και συμμετοχή σε ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια. Ήταν μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Εταιρείας Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής και μέλος της πρώτης ανοιχτής επιτροπής δήμου Κρωπίας για την αναγνώριση του Κορωπίου ως Μαρτυρικής Πόλης (2013-2014). Συνεισέφερε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία του τοπογραφικού χάρτη των καμένων οικιών, επιχειρήσεων και δημοτικών κτιρίων από την Γερμανική Ναζιστική θηριωδία που έπληξε το Κορωπί στις 9.10.1944 και σε πλήθος άλλων τεκμηριώσεων.

Η τελευταία δημόσια εισήγησή του στο Δήμο μας έγινε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 με θέμα τη συμβολή των Μεσογειτών και Κορωπιωτών την περίοδο του 1821 στην επετειακή εκδήλωση του Δήμου Κρωπίας και της Εταιρείας Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου για την Ελληνική Επανάσταση.

Η κοινωνία του Κορωπίου, ο Δήμαρχος Κρωπίας, και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποχαιρετήσουν τον Σεραφείμ Κόλλια την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.