Η 9ωρη πτήση προς το “πουθενά” εξαιτίας βλάβης

Ένα απρόοπτο συνέβη σε μια πτήση της American Airlines, όταν κατά τη διάρκεια του, 5ωρου ως τότε, ταξιδιού ο πιλότος έκανε ξαφνικά αναστροφή και επέστρεψε στο αεροδρόμιο από το οποίο ξεκίνησε.

Ο ελιγμός του πιλότου προκάλεσε την παραμονή των επιβατών στον αέρα για εννέα ώρες συνολικά, χωρίς να φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους. Σύμφωνα με τη nypost, το περιστατικό συνέβη στις 7 Σεπτεμβρίου στην πτήση 281 της AA από το Ντάλας του Τέξας στη Σεούλ της Νότιας Κορέας

Ένας επιβάτης, ο 41χρονος Jimin Lee, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την απρόσμενη εμπειρία και ισχυρίστηκε ότι το πλήρωμα της πτήσης δεν έδωσε καμία εξήγηση στην αρχή για την ξαφνική αναστροφή.

Στην ανάρτηση στο Instagram, με λεζάντα «Νέος φόβος ξεκλειδώθηκε: Η πτήση σου για Κορέα μπορεί να διαρκέσει 9 ώρες και να επιστρέψεις πίσω χωρίς καμία εξήγηση», ο Lee συμπεριέλαβε πλάνα από μια οθόνη που απεικόνιζε τη διαδρομή πτήσης του αεροσκάφους καθώς ταξίδευε στις ΗΠΑ και μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού πριν γυρίσει και κατευθυνθεί πίσω στο Τέξας.

Ο Lee στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «η μόνη εξήγηση που έδωσε ο πιλότος ήταν ότι η δεξιά πλευρά των τουαλετών δεν λειτουργούσε».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jimin (@umma.nola)

«Απλώς χαλαρώστε και απολαύστε το υπόλοιπο της πτήσης μας», ακούγεται να λέει μια αεροσυνοδός από την ενδοεπικοινωνία.

Η American Airlines προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στις 7 Σεπτεμβρίου, η πτήση 281 της American Airlines με δρομολόγιο από το Ντάλας Φορτ Γουόρθ (DFW) στη Σεούλ (ICN) επέστρεψε στην DFW λόγω προβλήματος συντήρησης. Η πτήση προσγειώθηκε με ασφάλεια και χωρίς επεισόδια στο DFW και το αεροσκάφος τέθηκε εκτός λειτουργίας για επιθεώρηση από την ομάδα συντήρησής μας. Δεν θέλουμε να διαταράζουμε τα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών μας και ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση.»

Η πτήση τελικά αντιμετώπιζε ένα μηχανικό πρόβλημα που σχετίζεται με τις τουαλέτες των αεροσκαφών.

Η αεροπορική εταιρεία παρείχε στους επιβάτες διανυκτερεύσεις κοντά στο αεροδρόμιο DFW και ένα δεύτερο αεροσκάφος αναχώρησε για την Κορέα την επόμενη μέρα, 8 Σεπτεμβρίου.

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.