Εμφύλιος πόλεμος μεταξύ σχολείων στην Ανατολική Αττική – Τι “κρύβεται” πίσω από την αιματηρή συμπλοκή στο Λαύριο

Τα κίνητρα του ανήλικου δράστη που έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε δύο μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου διερευνούν οι Αρχές.

Το αιματηρό συμβάν σημειώθηκε στις 10:50 το πρωί όταν συνεπλάκησαν δύο ομάδες μαθητών από το Λαύριο και την Κερατέα που φοιτούν στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια του καβγά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τους δύο ανηλίκους στον μηρό.

Οι ανήλικοι διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας, φέροντας ελαφριά τραύματα.

Στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικοί και προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές είχαν συμπλακεί ξανά, πριν από τρεις ημέρες, για ασήμαντη αφορμή.

Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αντιπαλότητας μαθητών από την Κερατέα και το Λαύριο αλλά και προσωπικές αντιπαραθέσεις για τα μάτια ενός κοριτσιού.

Δεν αποκλείουν, δε, ο συνδυασμός αυτών των δύο να οδήγησε στα συμβάντα.

«Έβγαλαν μαχαίρι και αλυσίδες»

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε πώς έγινε η συμπλοκή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είδα τα παιδιά μαζεμένα μπουλούκι εδώ και τους λέω “γιατί τσακώνεστε” και αρχίζουν να μου χτυπάνε το αμάξι. Μετά πάνε πιο κάτω, βγάζουν ένα μαχαίρι, ο άλλος μια αλυσίδα και μαχαίρωσαν δυο παιδιά, άλλοι λένε τέσσερα. Μόλις είδαν αστυνομία εξαφανίστηκαν».

«Τα παιδιά από τη Κερατέα ήταν περίπου 15-20 άτομα και εμείς καμιά 50αρια αλλά εμείς δεν είχαμε τίποτα πάνω μας, αυτοί είχαν μαχαίρια, ρόπαλα», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι περιγραφές εκείνων που ήταν μπροστά και είδαν μέσα σε δευτερόλεπτα τα αγόρια να πιάνονται στα χέρια είναι σοκαριστικές.

«Στην αρχή έπαιζαν μπουνιές με τα χέρια και μετά έβγαλαν μαχαίρια τα παιδιά που ήταν από την Κερατέα».

Στη συμπλοκή φέρονται να συμμετείχαν περισσότεροι από 60 νεαροί με τους 20 από αυτούς να έχουν προσαχθεί.

«Είχαμε δύο τραυματισμούς και πήγαν στο κέντρο υγείας. Υπήρχε μια αντιδικία μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου, απ’ ότι λένε τα παιδιά και ξαφνικά έγινε μια σύρραξη στο δρόμο. Ήταν καμία 80αριά παιδιά περίπου μαζεμένα στη σύρραξη. Είχαν αναμειχθεί και εξωσχολικοί αλλά μέχρι να βγούμε έξω είχε έρθει και η αστυνομία κιόλας και τους καταδίωκε. Αν τους είχαμε προλάβει θα τους είχαμε διώξει ήδη. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι γιατί πάνε απευθείας για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», ανέφερε μάρτυρας.

Πριν από λίγες ημέρες, τα αίματα είχαν ανάψει ξανά ανάμεσα σε παιδιά από αυτές τις δύο ομάδες.

«Είχαν προηγούμενα, είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από δύο ημέρες».

Τα δύο αγόρια που δέχτηκαν τις μαχαιριές, μεταφέρθηκαν από τους φίλους τους στο κέντρο υγείας Λαυρίου όπου ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.