Μαραθώνας: Εγκαινιάστηκε το Ιερό Παρεκκλήσι στη Ναυτική Βάση της Αγίας Μαρίνας

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε η Τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Στρατιωτικού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού στην περιοχή του Μαραθώνα, υπό του οικείου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Το εσπέρας της παραμονής πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και η Ακολουθία του Εσπερινού. Εν συνεχεία ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης, κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στη θεολογική σημασία, του μοναδικού αυτού γεγονότος, της Τελετής των Εγκαινίων.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Τελετής των Εγκαινίων και ιερούργησε στην πρώτη Θεία Λειτουργία επί της νεοεγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης. Στη διάρκεια της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε αναλυτικά τα τελούμενα. Τέλος συνεχάρη τον Στρατιωτικό Ιερέα, Αντισυνταγματάρχη-Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Ιστρατόγλου για την άρτια διεξαγωγή των Ιερών Εγκαινίων.

Το παρόν έδωσαν ο Υπαρχηγός του ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Φλώρος, ο Γενικός Επιθεωρητής του ΓΕΝ Υποναύαρχος Σωτήριος Τσαμίλης, ο Διοικητής, ο Υποδιοικητής, οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό της Ναυτικής Βάσεως Νοτίου Ευβοϊκού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.