Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με επικίνδυνα φαινόμενα από την Πέμπτη – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν οι ισχυροί άνεμοι, μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στην περιοχή της Κορινθίας, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που μαίνεται σε δασική περιοχή, οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη επειδή η φωτιά τείνει να δημιουργεί τον δικό της καιρό, στο πεδίο είναι πιθανό οι πυροσβέστες να αντιμετωπίσουν ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις, ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν και αιφνίδιες αλλαγές στη διεύθυνση του ανέμου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Πέμπτη

Σήμερα Δευτέρα (30/9) θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με εξαίρεση το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Η μέση θερμοκρασία θα κινηθεί στους 24-26 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι 5-6 μποφόρ θα δροσίσουν την ατμόσφαιρα.

Αισθητά χαμηλότερα θα είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, όπου το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι τοπικά μπορεί να αγγίξουν τα 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσει τη χώρα. Συμφωνά με τα τωρινά δεδομένα, μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 01/10

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 02/10

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από το απόγευμα στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα νοτιοανατολικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη 03/10

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή 04/10

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.