Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Πέρασε στην Αιγιάλεια το πύρινο μέτωπο – Συγκλονίζει ο πρόεδρος του χωριού για τους 2 νεκρούς

Η πυρκαγιά κινείται προς το Μοναστήρι της δημοτικής Ενότητας Αιγείρας – Έκκληση για εθελοντική συμμετοχή κατοίκων
Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στη Ρόζενα Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας το πύρινο μέτωπο πέρασε στο νομό Αχαΐας.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, επικαλούμενο ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά κινείται προς το Μοναστήρι Αιγιάλειας. Οι κοινότητες Μοναστηρίου και Περιθωρίου βρίσκονται στα ορεινά της δημοτικής Ενότητας Αιγείρας και οι γειτονικές κοινότητες έχουν απευθύνει ήδη έκκληση για εθελοντική συμμετοχή κατοίκων στη μάχη με τις φλόγες, ώστε να συνδράμουν με βυτία, ραντιστικά κλπ.

Οι φλόγες από τη φωτιά έφτασαν και στα πρώτα σπίτια του χωριού Χελυδόρεο. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 15:00 εκδόθηκε νέο 112 για εκκένωση ακόμη τέσσερων οικισμών και νωρίτερα είχε ζητηθεί να εκκενωθούν άλλοι δύο οικισμοί.

Πρόκειται για τις περιοχές Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη κι Άνω Καλλιθέα, αλλά και Χελυδόρεο και Χάχολη, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, ‘Ανω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

 

Συγκλονίζει ο πρόεδρος του χωριού για τους νεκρούς από τη φωτιά – Φωνάζαμε «καιγόμαστε»

Θλίψη έχει σκορπίσει στα Πιτσά Κορινθίας ο θάνατος των δύο νέων από τη φωτιά που καίει από το πρωί της Κυριακής. Ο πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Νικολακόπουλος, περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στο Newsbomb.gr τις δραματικές ώρες που έζησε παλεύοντας με το πύρινο μέτωπο.

Ο ίδιος εξιστορεί τη δύσκολη κατάσταση που βίωσε όταν, μαζί με άλλους, βρέθηκε στη φωτιά και πάλεψε για να ξεφύγει. Η πιο τραγική στιγμή που μοιράστηκε ήταν όταν βρισκόταν με τους δύο ανθρώπους, που τελικά απανθρακώθηκαν από τη φωτιά. «Είμαι συγκλονισμένος, δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Κλειστήκαμε σε ένα σημείο, δεν υπήρχε άλλη λύση και έπρεπε να φύγουμε. Φωνάξαμε να μπούμε στα πυροσβεστικά να φύγουμε, αλλά τα δύο παιδιά επέλεξαν να αποχωρήσουν με άλλο τρόπο. Φεύγοντας πεζή εγκλωβίστηκαν σε ένα σημείο», είπε ο Γιάννης Νικολακόπουλος, με τη φωνή του γεμάτη συγκίνηση.

Ο ίδιος και κάποιοι άλλοι έδωσαν δύσκολη μάχη για να σωθούν από τις φλόγες. «Η πίεση που νιώθαμε εκείνη την ώρα ήταν τεράστια. Τους φωνάζαμε “καιγόμαστε, ελάτε να φύγουμε”. Δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος διαφυγής. Αν δεν ήταν το πλήρωμα του πυροσβεστικού δεν θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Νικολακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δύο θύματα, τα οποία ήταν φίλοι και αγαπητοί στο χωριό. «Ήταν πάντοτε δίπλα μας τα παιδιά αυτά. Πρόθυμοι να βοηθήσουν τον κόσμο, τους αγαπούσαν όλοι».

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.