Cine Γέρακας: Οι ταινίες μέχρι την Τετάρτη (29/10) – “Lee”, “Κραυγή Σιωπής”, “Γάτος Δεκάψυχος” & “Τελειώνει με Εμάς”

Από ΠΕΜΠΤΗ 3 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 29 Οκτωβρίου

LEE
Σκηνοθεσία: Ελεν Κιούρας.
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Γουίνσλετ, Μαριόν Κοτιγιάρ.
Διάρκεια: 116 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη & Δευτέρα – Τετάρτη (19.30)

Η ταινία αποτυπώνει την πορεία της Λι Μίλερ (Κέιτ Γουίνσλετ) από μοντέλο του φωτογράφου Μαν Ρέι σε μια απ’ τις σημαντικότερες ανταποκρίτριες και φωτογράφους του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Χάρη στο μοναδικό ταλέντο και το αχαλίνωτο πείσμα της κατάφερε να απαθανατίσει μερικές αξέχαστες εικόνες, μεταξύ των οποίων και μία φωτογραφία της ίδιας στο μπάνιο του Χίτλερ.

Με πρωτοφανή κατανόηση και ενσυναίσθηση για τις γυναίκες και τα θύματα του πολέμου, οι φωτογραφίες της αποτυπώνουν την ευθραυστότητα και τη φρίκη της ανθρώπινης εμπειρίας. Πρωτίστως όμως εκφράζουν μια ζωή αφιερωμένη στο κυνήγι της αλήθειας, για την οποία η Μίλερ χρειάστηκε να πληρώσει ένα τεράστιο προσωπικό τίμημα, ερχόμενη αντιμέτωπη με το τραυματικό της παρελθόν. Μια ταινία ωδή στο έργο και τις προσωπικές θυσίες της εμβληματικής πολεμικής ανταποκρίτριας Λι Μίλερ, αλλά και στις τολμηρές γυναίκες που πάλεψαν για να κερδίσουν μια θέση σε ανδροκρατούμενους χώρους, αλλάζοντας τελικά τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.


ΚΡΑΥΓΗ ΣΙΩΠΗΣ
SPEAK NO EVIL
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάτκινς.
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς ΜακΑβόι, Σκοτ ΜακΝέρι.
Διάρκεια: 110 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη & Δευτέρα – Τετάρτη (21.30)

Όταν μία οικογένεια Αμερικανών προσκαλείται να περάσει το Σαββατοκύριακο στο ειδυλλιακό εξοχικό μίας γοητευτικής οικογένειας Βρετανών, με τους οποίους έγιναν φίλοι στις διακοπές, αυτό που ξεκινάει σαν μία ονειρική απόδραση σύντομα παρεκτρέπεται και εξελίσσεται σε έναν διαταραγμένο, ψυχολογικό εφιάλτη.

Από την Blumhouse που έχει παρουσιάσει ταινίες όπως το Νεκρό τηλέφωνο, Τρέξε! και Ο αόρατος άνθρωπος, έρχεται ένα έντονο, αγωνιώδες θρίλερ για τη σύγχρονη εποχή μας, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με BAFTA Τζέιμς ΜακΑβόι (Διχασμένος, Glass) σε μία καθηλωτική ερμηνεία ως έναν χαρισματικό οικοδεσπότη και κυρίαρχο αρσενικό του οποίου η φορτική φιλοξενία καλύπτει ένα ανομολόγητο σκοτάδι.


ΓΑΤΟΣ ΔΕΚΑΨΥΧΟΣ
10 LIVES
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Τζένκινς.
Διάρκεια: 88 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Κυριακή (19.30)
Σάββατο (20.15) (Μεταγλωττισμένο)

Ο Μπέκετ, ένα παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη γιατί τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ροσι, μια ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει, εντελώς απερίσκεπτα, την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε ένα ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Έτσι λαμβάνει… δέκα ακόμη ευκαιρίες να επιστρέψει στο κόσμο ως διαφορετικό είδους ζώο την κάθε επόμενη φορά.

Ο βετεράνος στα κινούμενα σχέδια Christopher Jenkins παρουσιάζει μία ξεκαρδιστική κωμωδία για όλη την οικογένεια με πρωταγωνιστή έναν κακομαθημένο γάτο που θα πάρει ένα πολύ καλό μάθημα για την αξία της πραγματικής αγάπης και αφοσίωσης.


ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ
IT ENDS WITH US
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Μπαλντόνι.
Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζάστιν Μπαλντόνι.
Διάρκεια: 130 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Κυριακή (21.15)
Σάββατο (21.45)

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά ενός εκ των διασημότερων μυθιστορημάτων της Κολίν Χούβερ, με την Μπλέικ Λάιβλι.
Η Λίλι Μπλουμ, μετά από τον θάνατο του πατέρας της είναι έτοιμη να ανοίξει ένα ανθοπωλείο και ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή στη Βοστόνη, προσπαθώντας να ξεπεράσει τις πληγές μιας τραυματικής παιδικής ηλικίας. Μια τυχαία συνάντηση με τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ πυροδοτεί μια έντονη σχέση, αλλά καθώς οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά, η Λίλι αρχίζει να βλέπει στον σύντροφό της πλευρές, που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της. Όταν ο πρώτος της έρωτας ξαφνικά μπαίνει ξανά στη ζωή της, η σχέση της με τον Ράιλ ανατρέπεται. Τότε, η Λίλι συνειδητοποιεί πως πρέπει να μάθει να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και να επιλέξει μόνη της το μέλλον της, όποιο κι αν είναι το τίμημα.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
CINE ΓΕΡΑΚΑΣ
Γαργηττού & Ευμένους
Τηλ.: 210 66.12.717

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.