Σωκράτης Μάλαμας: “Είναι υπόθεση όλων μας γι’ αυτό συμμετέχω στη συναυλία για τα Τέμπη”

Ανάρτηση για τη μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και δημιούργησε διαφωνίες και διενέξεις έκανε με τη σειρά του ο Σωκράτης Μάλαμας.

Η διεξαγωγή της συναυλίας με εισιτήριο 15€ βρήκε αντίθετους κάποιους από τους γονείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023.

Μετά από τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου που με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στήριξαν την απόφασή τους να συμμετέχουν στη συναυλία-μνήμης, ο Σωκράτης Μάλαμας έδωσε το δικό του μήνυμα και ξεκαθάρισε ότι είναι υπόθεση όλων μας να βρεθεί η αλήθεια για την τραγωδία στα Τέμπη, “η αλήθεια που έχει αλλοιωθεί – αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω από περίεργα σχεδιάσματα- τεχνάσματα και νομικά κόλπα”.

Μάλαμας – “Κατανοούμε την οδύνη και τη θέση κάποιων γονέων και συγγενών για τα παιδιά που χάθηκαν”
“ΝΑΙ, κατανοώ τη θλίψη και τη θέση κάποιων γονέων και συγγενών για τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άκαιρα και παράδοξα” γράφει αρχικά ο Μάλαμας και συνεχίζει: “Κατανοούμε την οδύνη και ο σεβασμός μας είναι απόλυτος στο πρόσωπό τους. Έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε το αίσθημα της διαρκούς απώλειας, όμως η συμπαράστασή μας είναι επίσης απόλυτη για την εξεύρεση της αλήθειας που έχει αλλοιωθεί – αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω από περίεργα σχεδιάσματα- τεχνάσματα και νομικά κόλπα. Είναι υπόθεση όλων μας γι’ αυτό συμμετέχω με κάθε τρόπο σ αυτή την συναυλία”, καταλήγει.

Στον απόηχο των αντιδράσεων πρώτος ο Φοίβος Δεληβοριάς σχολίασε τη συμμετοχή του στη συναυλία με μια ανάρτηση, αναφέροντας: “Πηγαίνω στην συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης κι εδώ και στην Ευρώπη. Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο Σύλλογος, ο καθαρότερος δρόμος νομικά για να είναι όλα εντάξει και καθαρά. Με σεβασμό στις αντιρρήσεις από άλλες οικογένειες, είμαι ταυτόχρονα απολύτως σίγουρος πως, αν η συναυλία βοηθήσει σε κάποια πιθανή δικαίωση, θα δικαιωθούν κι εκείνοι και όλη η μελλοντική κοινωνία, που δικαιούται και ασφάλεια και λογοδοσία.”

Με τη σειρά του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του: “Έχω δώσει το λόγο μου στους συμπολίτες- συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, που ήρθαν σε επαφή μαζί μου εδώ και καιρό και μου ζήτησαν -τιμώντας με έτσι-να έχω συμμετοχή σε συναυλία για τη στήριξη του δύσκολου αγώνα τους για δικαιοσύνη, ότι θα είμαι εκεί και θα τους στηρίξω, παρ’ ότι έχω απομακρυνθεί από τα συναυλιακά δρώμενα. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη-το γεγονός είναι πολύ φορτισμένο για να έχει κανείς αμφιβολίες- και θα συνεχίζω να τους στηρίζω είτε είναι όλοι μαζί είτε μείνει έστω και μια μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού.”

Σε απάντηση στις αντιδράσεις για το εισιτήριο της συναυλίας η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε πως “… αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη συναυλία για να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού, στους οποίους ως γνωστόν ο κ. Πλακιάς δεν συμμετέχει, και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει και ο κ. Πλακιάς, αλλά δεν το κάναμε μόνο γι’ αυτό…. το κάναμε γιατί θέλαμε εκείνη τη μέρα όλοι να βγούμε να τραγουδήσουμε για τα παιδιά. Εκείνη τη μέρα θέλαμε η φωνή μας να φτάσει μέχρι ψηλά. Μία μέρα αγάπης, σύμπνοιας και ομαδικότητας και συλλογικότητας. Είναι κρίμα που αυτό αμαυρώνεται από κάποιους ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο“.

Θυμίζουμε ότι στην εκδήλωση έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου.

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.