Πρόωρες εκλογές για τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ραφήνας

Ο Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας προκηρύσσει πρόωρες εκλογές.

Μετα από 12 μήνες θητείας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή νιώθοντας βαθιά κ ειλικρινή ευγνωμοσύνη για την στήριξη που λάβαμε από όλους τους γονείς αλλά κ για την εξαιρετική συνεργασία με όλους τους καθηγητές κ τη Διεύθυνση του σχολείου που προσφέρουν τα μέγιστα στα παιδιά μας.

Στο τελείωμα της θητείας διαπιστώνουμε πόσο θεμελιώδες αλλά δυστυχώς όχι δεδομένο, είναι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων από τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών. Οχι γιατί αξιώνουμε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση στο πρόσωπό μας, αλλά γιατί θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το σεβασμό προς τους γονείς κ τα παιδιά που εκπροσωπούμε…

12 μήνες μιας ομορφης διαδρομής με…

-Πεζοπορία στο μαγικό Διόνυσο κ στο υπαίθριο μουσείο λατομικής τέχνης με τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

– Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης κ τροφίμων για την Κοινωνική κουζίνα Άλλος Άνθρωπος

– Ξενάγηση στις ομορφιές της Ραφήνας , μια διαδρομή στο χρονο κ στον τόπο από τον καθηγητή Antonis Lazaris κ τον αρχαιολόγο Θεμιστοκλής Λαζαρής …με συμμετοχή της ΑΝΙΜΑ που πραγματοποίησε απελευθέρωση άγριων πτηνών..

– Αθλητική δράση με την ομάδα παιδιών με ειδικές ανάγκεςJumball Αγάπης.

– Ομιλία στα παιδιά για την οδική ασφάλεια κ την προσβασιμότητα από τον Δημήτρη Αντωνίου.

– επίσκεψη της Κρατικής Ορχήστρας ΕΡΤ και κοινή δράση με τη χορωδία του σχολείου

-Σεμινάριο πυρασφάλειας από τον Πυραγο κ Τάσος Πατεράκης

– Παρουσίαση ταινιών με την αρωγή της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας

-Δωρεά 10 καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών από την ΕΛΠΕΝ

– Δράση ” η Τέχνη στο σχολείο”

Η ζωγραφική αγκαλιάζει την ποίηση ..Klimt, Van Gogh, Ρίτσος, Ελύτης ,Λειβαδίτης …ενώ στον τοίχο του σχολείου γκράφιτι βασισμένο στους στίχους των Pink Floyd …… ” Don’t be another brick in the wall”..

– Δράση λίγο πριν τις ευρωεκλογές
” Τα παιδιά…ψηφίζουν ειρήνη…stop war”

– Αγορά φορητού ηχείου

– αγορά εξοπλισμού για το εργαστήριο χημείας

– κατασκευή ειδικού τραπεζιού ρομποτικής

-Διοργανωση δημόσιας διαβούλευση (3/2024) με θέμα την Κυκλοφοριακή κ Περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής κ τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά μας.Συμμετειχαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις κ τοπικοί σύλλογοι

Κατάθεση αιτημάτων ( από 4/2024)σε Δήμο, Περιφέρεια, αρμόδια υπουργεία. ( ανακατασκευή των οδών Φλέμινγκ, Αργιθέας- Μεγ.Αλεξανδρου- κατασκευή πεζοδρομίων, διαβασεων, μείωση της χιλ απόστασης των δικαιούχων μαθητών για μεταφορά με σχολικά λεωφορεία σε 2 χιλ , έλεγχος της νομιμότητας λειτουργίας του εργοταξίου της Ιντρακατ, αναθεώρηση των αντιπλημμυρικών έργων του μεγάλου Ρέματος βάσει της Ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ηλεκτροδότηση των ελλιμενιζόμενων πλοίων, δημιουργία δρομολογίων αστικής συγκοινωνίας κ.α)

Συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση για το master plan λιμένος. Κατάθεση εμπρόθεσμα των αντιρρήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ απορρίπτοντας το εν λόγω σχέδιο λόγω του ότι ξεπερνάει τη φέρουσα ικανότητα του τόπου κ παραχωρεί στον υποψήφιο αγοραστή του λιμανιού τη χερσαία παράκτια ζώνη με δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσης.

– Ομιλία κ έκθεση των ανωτέρω προβλημάτων κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία του κ Χαρδαλιά κ των αντιπεριφερειαρχών.

-κατάθεση στο δήμο κ στο τοπικό συμβούλιο Ραφήνας αίτημα για επέκταση του προστατευτικού κιγκλιδώματος στο πεζοδρόμιο μετά την είσοδο του νεκροταφείου. Επιδιόρθωση των διαβάσεων ( με πρωτοβουλία του κ Simon Rousianidis το ανέλαβε η Ηellas Direct)

– Συμμετοχή στην Ένωση Συλλόγων Ραφήνας Πικερμίου κατά του master plan

– Συμμετοχή στην Ένωση συλλόγων πυρόπληκτων περιοχών Αττικής.

Να ευχαριστήσουμε όσους πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους
τον κ Βαμβουκάκη Εμμανουηλ δικηγόρο, απόφοιτο νομικής πανεπιστημιου Marborg Γερμανιας ,ο οποίος βοήθησε τον σύλλογο με νομικά έγγραφα αφιλοκερδώς παρά το γεγονός ότι η κόρη του δεν φοιτεί στο δικό μας σχολείο.

Τον κ Dimitris Ververis απόφοιτο του Γυμνασίου μας κ του Τμήματος πληροφορικής κ τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ). ο οποίος διδάσκει αφιλοκερδώς ρομποτική.

Την εξαιρετική ζωγράφο Filia Apostolakou Αποστολάκου ,με τα έργα τέχνης – δώρα προς τον χορηγό κ τους φιλοξενούμενους στο σχολείο
Είμαστε στη διάθεσή του επόμενου Δ.Σ να προσφέρουμε τη βοήθειά μας όπου κ οποτε μας ζητηθεί.

Μαρια Νατση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.