Διαρρήκτης μπήκε σε σπίτι αλλά… άπλωσε ρούχα και σφουγγάρισε το πάτωμα – Δεν έκλεψε τίποτα

Ένας διαρρήκτης φυλακίστηκε επειδή εισέβαλε στο σπίτι μιας γυναίκας και άπλωσε τα ρούχα της, τακτοποίησε τα ψώνια της και άδειασε τον κάδο ανακύκλωσης.

Ο 36χρονος Damian Wojnilowicz καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση για την ασυνήθιστη διάρρηξη στο Monmouthshire της Ουαλίας, όπου επίσης σφουγγάρισε το πάτωμα και άφησε έξω γλυκά και κρασί.

Σύμφωνα με το Daily Mail, το θύμα δήλωσε ότι φοβήθηκε πολύ για να μείνει στο σπίτι της, αφού επέστρεψε από τη δουλειά της στις 16 Ιουλίου και διαπίστωσε ότι ένας εισβολέας είχε μετακινήσει τα πράγματά της.

Ο Wojnilowicz άφησε επίσης ένα σημείωμα που έλεγε: «Μην ανησυχείς, να είσαι ευτυχισμένη, να τρως και να ξύνεσαι».

Κατά την ακρόαση της ποινής στο Δικαστήριο του Στέμματος του Κάρντιφ την Πέμπτη ακούστηκε ότι οι ταΐστρες πουλιών στον κήπο είχαν επίσης ξαναγεμίσει και οι γλάστρες με τα φυτά είχαν μετακινηθεί.

Στο εσωτερικό του σπιτιού, ένα ζευγάρι παπούτσια είχε αφαιρεθεί από τη συσκευασία του, η οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον κάδο ανακύκλωσης.

Η εισαγγελέας Alice Sykes είπε ότι ένα γεύμα είχε μαγειρευτεί στη κουζίνα χρησιμοποιώντας αντικείμενα από το ντουλάπι της.

Τα ψώνια είχαν αφαιρεθεί από μια σακούλα και είχαν τοποθετηθεί στο ψυγείο, το οποίο στη συνέχεια αναδιατάχθηκε, και ο κάδος ανακύκλωσης είχε αδειάσει.

Τα σκεύη της κουζίνας είχαν τοποθετηθεί στον κάδο και είχαν τοποθετηθεί νέα από την τσάντα με τα ψώνια.

Είχαν επίσης αντικατασταθεί οι κεφαλές των οδοντόβουρτσων στις οδοντόβουρτσες και το πάτωμα είχε καθαριστεί με μια σφουγγαρίστρα και έναν κουβά που είχαν μείνει έξω.

Το θύμα είδε ότι ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί είχε αφεθεί έξω δίπλα σε ένα ποτήρι μαζί με ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών, ενώ στο τραπέζι του σαλονιού υπήρχε ένα μπολ με γλυκά.

Στη συνέχεια μίλησε με τη γειτόνισσά της, η οποία περιέγραψε ότι είδε κάποιον να απλώνει τα ρούχα της.

Δεν ήταν η πρώτη του διάρρηξη
Μια δεύτερη διάρρηξη έλαβε χώρα σε διαφορετικό σπίτι στις 29 Ιουλίου, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έλαβε μια ειδοποίηση από κάμερα κλειστού κυκλώματος στο τηλέφωνό του, η οποία έδειχνε τον Wojnilowicz να περπατάει στο δρόμο του.

Ο κατηγορούμενος προχώρησε στη χρήση του ντους σε ένα εξοχικό για να πλύνει και να καθαρίσει τα ρούχα του.

Είχε επίσης καταναλωθεί φαγητό και ποτό και το υδρομασάζ είχε επίσης μείνει βρώμικο.

Το θύμα ζήτησε από τον γαμπρό του να έρθει στο σπίτι και ο κατηγορούμενος φαινόταν να είναι μεθυσμένος και κρατούσε ένα ποτήρι.

Του ζητήθηκε να φύγει και το έκανε, αλλά ο διαρρήκτης συνελήφθη αργότερα. Το DNA του βρέθηκε σε δακτυλικά αποτυπώματα από το πρώτο σπίτι που διέρρηξε.

Σε προσωπική δήλωση του θύματος, το πρώτο θύμα δήλωσε: «Δύο εβδομάδες μετά το έγκλημα και μέχρι να συλληφθεί, ζούσα σε μια κατάσταση αυξημένου άγχους που δεν είχα ξαναζήσει».

«Αναρωτιόμουν αν ήταν κάποιος που με γνώριζε, αν επρόκειτο να εξελιχθεί σε περιστατικό καταδίωξης, αν ήξερε ότι ζούσα μόνη μου και αν είχα γίνει στόχος».

«Φοβόμουν πολύ να μείνω στο σπίτι μου και έμεινα με έναν φίλο. Όταν επέστρεψα στο σπίτι, με συνόδευε η κόρη μου, καθώς φοβόμουν πολύ να πάω μόνη μου. Οι δύο κόρες μου ήρθαν την επόμενη ημέρα για να με ελέγξουν και να με καθησυχάσουν».

Το δικαστήριο άκουσε ότι το πρώτο θύμα σχεδίαζε να μετακομίσει σε άλλη διεύθυνση και είχε «υπερσυνείδηση» σχετικά με την ασφάλεια. Το δεύτερο θύμα δήλωσε ότι ένιωσε «άρρωστος, τρομοκρατημένος και άχρηστος» όταν αντιλήφθηκε τη διάρρηξη.

Ο Wojnilowicz δήλωσε αργότερα ένοχος για τις δύο κατηγορίες διάρρηξης. Το δικαστήριο άκουσε ότι έχει τέσσερις προηγούμενες καταδίκες για αδικήματα όπως κοινή επίθεση, αδικήματα δημόσιας τάξης και αδυναμία παράδοσης στις αρχές.

Σε ελαφρυντικό, η Tabitha Walker είπε ότι ο πελάτης της ήταν άστεγος κατά τη στιγμή των αδικημάτων και περνούσε πολλές δυσκολίες.

Είπε ότι ο κατηγορούμενος ζητούσε συγγνώμη από τα θύματα και για το κακό που τους είχε προκαλέσει.

Επιβάλλοντας την ποινή, ο ανακριτής Christian Jowett δήλωσε: «Αυτή ήταν μια σημαντική εισβολή στα σπίτια τους».

Καταδίκασε τον Wojnilowicz σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών στο Cardiff Crown Court.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.