Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται πολλή ζέστη – Οι θερμοκρασίες για όλη τη βδομάδα

Προ των πυλών ακόμα μία ανατροπή στο σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τον Σάκη Αρναούτογλου να «φέρνει» νέο κύμα ζέστης.

Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, μετά την κακοκαιρία Cassandra, οι θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα εμφανίζουν ανοδική τάση.

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις πεδινές περιοχές η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει από τους 28 μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου μέσα στην εβδομάδα.

Τέλος, στα ορεινά και παραθαλάσσια μέρη η θερμοκρασία υπολογίζεται να είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου, «Και στο βάθος… πάλι ζέστη!».

Η ανάρτηση Αρναούτογλου:

arna_938a0.jpg

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Δευτέρα (7/10)

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη) και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη (8/10)

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη (9/10)

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια θα πυκνώσουν και στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πέμπτη (10/10)

Στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Παρασκευή (11/10)

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.