Γερμανοί αξιωματούχοι, από το Ludwigsburg της Βάδης Βυρτεμβέργης, σε Νέο Βουτζά & Μαραθώνα (φωτό)

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024, επισκέφθηκαν την περιοχή μας 25 Γερμανοί αξιωματούχοι, από το Ludwigsburg της Βάδης Βυρτεμβέργης. Μεταξύ αυτών, η Ευρωβουλευτής κυρία Andrea Wechsler (CDU), ο Βουλευτής της Bundesdang και πρώην υπουργός, κύριος Steffen Bilger(CDU), καθώς και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κοινότητας του Ελληνισμού, κύριος Αναστάσιος Βασιλειάδης.

Η Γερμανική Αποστολή, η οποία βρίσκεται, αυτές τις ημέρες, στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Konrad Adenauer, επισκέφθηκε στο Νέο Βουτζά, το Μνημείο των 104 Θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, κατέθεσε στεφάνια και συναντήθηκε με την πρόεδρο και την αναπλ. Γ. Γραμματέα του ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών της 23ηςΙουλίου 2018, στην Αν. Αττική, κυρίες Σοφία Χαμηλοθώρη και Κάλλι Αναγνώστου, οι οποίες αναφέρθηκαν στις προσπάθειες για τη δικαίωση της Μνήμης των Θυμάτων. Η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής, μάλιστα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε να προγραμματιστεί νέα συνάντηση, στις Βρυξέλλες, για ουσιαστική συζήτηση.

Οι 25 Γερμανοί φύτεψαν από ένα δένδρο – χορηγία του Δήμου Μαραθώνος- στον κοινόχρηστο χώρο απέναντι από το Μνημείο και την Εκκλησία του Αγ. Ιωάννη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Πυροφυλάκιο του βόρειου Βουτζά, το οποίο είχε κατασκευαστεί από δωρεά των ΑΧΕΠΑΝΣ Γερμανίας και συζήτησαν με τον Διοικητή κ. Σταμάτη Δαμιανόγλου και μέλη του ΠΥ.Σ.ΕΘ., για τις ανάγκες του Σώματος.

Τους Γερμανούς αξιωματούχους υποδέχθηκε, το πρωί, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος απηύθυνε και την κεντρική ομιλία, και τους καλωσόρισε η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» κ. Έμυ Κροκίδη, που είχε και την ευθύνη της πρόσκλησης και διοργάνωσης της επίσκεψης στην περιοχή μας. Στο Μουσείο ξεναγήθηκαν, από την Διευθύντρια κ. Ειρήνη Σπανού.

Ο καθηγητής Αρχαιολογίας και πρόεδρος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα κ. Μάρτιν Κρέεμπ, μίλησε στους επίσημους προσκεκλημένους για την πορεία της φονικής πυρκαγιάς την 23η Ιουλίου 2018, καθώς και για τις πρόσφατες πυρκαγιές, οι οποίες έπληξαν το Δήμο Μαραθώνος, το φετινό Αύγουστο.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΒΟΥΤΖΑ
« Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.