Μαραθώνας: Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση για την επίσημη σύνδεση του Δήμου με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Βασίλης Οικονόμου και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος έδωσαν χθες, 7/10/2024 αίσιο τέλος στις εντατικές προσπάθειες πέντε ετών και ανακοίνωσαν επίσημα την αστικοποίηση των συγκοινωνιών του Δήμου Μαραθώνος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, τόνισε ότι η σύνδεση του Δήμου Μαραθώνος με την Αθήνα μέσω αστικής συγκοινωνίας αποτέλεσε ύψιστη προτεραιότητα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του από το 2019 ήδη και ευχαρίστησε θερμά τους κ. Οικονόμου και Σπηλιόπουλο για το ενδιαφέρον που έδειξαν προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα ζητούμενο δεκαετιών για τους δημότες μας.

Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη, που επιτρέπει πλέον στους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους σπουδαστές μας αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Μαραθώνος να μετακινούνται από και προς το Δήμο μας έτσι όπως έπρεπε να μπορούν να το κάνουν εδώ και χρόνια. Δεν ήταν δυνατόν, το 2024 πλέον, να θεωρείται ακόμη υπεραστικός προορισμός η περιοχή μας, στα 30, 40 χιλιόμετρα από την Ομόνοια. Ευχαριστώ πολύ τον υφυπουργό και φίλο μας, Βασίλη Οικονόμου, που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις για να ευοδωθεί η προσπάθειά μας. Ευχαριστώ και τον αγαπητό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Σπηλιόπουλο, για τον οποίο έμαθα ότι έχει και στενές σχέσεις με την περιοχή μας και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό”, είπε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαραθώνος.

Ο υφυπουργός Βασίλης Οικονόμου, στην ομιλία του, τόνισε ότι, λόγω ιστορικότητας, ο Μαραθώνας είναι ο πρώτος Δήμος που εντάσσεται στο πρόγραμμα αστικής διασύνδεσης, σταδιακά, όλης της Αττικής. Διευκρίνισε, επιπλέον και ότι όλα τα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τα νέα δρομολόγια θα είναι καινούρια και απολύτως φιλικά για το περιβάλλον.

Η σύνδεση του Δήμου Μαραθώνα με σύγχρονα, φιλικά στο περιβάλλον αστικά λεωφορεία αποτελεί μία σπουδαία εξέλιξη για την τοπική κοινωνία, καθώς διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών και ενισχύει την προσβασιμότητα στην περιοχή με προσιτή, συστηματική και αξιόπιστη καθημερινή συγκοινωνία. Η έναρξή της εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αττικής, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, που μιλώντας για το ιστορικό της προσπάθειας, εκτός από την αναφορά του στον Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, στάθηκε ιδιαίτερα και στο όνομα του Αντιδημάρχου Τάσου Χρυσίνα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος, με τη σειρά του, αναφέρθηκε επίσης στην ιστορικότητα του Δήμου Μαραθώνος και κατατόπισε με αναλυτικό τρόπο το κοινό για το φιλόδοξο σχέδιο του Οργανισμού που ξεκινά από την περιοχή μας.

Στην τοποθέτησή της, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Βίκυ Καβαλλάρη χαιρέτισε την εξέλιξη και αναφέρθηκε στη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους και τον Οργανισμό για την υλοποίηση του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αττικής.

Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Σπηλιόπουλος, άκουσαν στη συνέχεια ερωτήματα και επισημάνσεις από πολίτες (π.χ. για τη δυσκολία μετακίνησης που παρατηρείται στο Καλέτζι και το Κάτω Σούλι), αλλά και από την εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης “Εμείς Μαραθώνας”, Δημοτική Σύμβουλο, Έφη Σπανού, που πρότεινε τη δημιουργία γραμμής διασύνδεσης αρχαιολογικών μνημείων και σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου μας.

Απαντώντας, ο υφυπουργός, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, διαβεβαίωσαν ότι θα θέσουν υπόψιν της επιτροπής συγκοινωνιολόγων του Υπουργείου τις παρατηρήσεις και προτάσεις που ακούστηκαν και τόνισαν ότι, γενικότερα, το σχέδιο του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αττικής, που ξεκινά από το Δήμο μας, δεν έχει αποκρυσταλλωθεί, αλλά θα εξελίσσεται συνεχώς και θα αναπροσαρμόζεται όσο θα συγκεντρώνονται νέα δεδομένα και θα διαπιστώνονται επιπλέον ανάγκες.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ο κ. Σπηλιόπουλος αποκάλυψε ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο η ικανοποίηση του αιτήματος του Δημάρχου Στέργιου Τσίρκα ως προς την παραχώρηση δύο μίνι-μπας για τις ανάγκες διασύνδεσης περιοχών του Δήμου Μαραθώνος που δεν καλύπτονται αυτή τη στιγμή από τη νέα αστική συγκοινωνία.

Στην εκδήλωση, εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Βίκυ Καβαλλάρη, παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Γεωργάτος, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Κώστας Λάσκος, Χρήστος Στάμος και Τάσος Χρυσίνας, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Κουλουμπής, οι Δημοτικές Σύμβουλοι, Έφη Σπανού και Πόπη Πατεράκη, η πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνος, Παναγιώτα Δενδρολιβανά, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα Θανάσης Νησιώτης και Νίκος Παπαργύρης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα, Γιώργος Ηλίας, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Βαρνάβα, Σπύρος Πανούσης η Κοινοτική σύμβουλος Νέας Μάκρης Μαρία Αναστασιάδου και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.