Τζορτζ Μπάλντοκ: «Πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι» – Τι βρέθηκε στο σπίτι του, Οι πρώτες ενδείξεις για την αιτία θανάτου του

Ήταν πέντε ώρες νεκρός στην πισίνα

«Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στον πάτο της πισίνας, μπρούμυτα, η γυναίκα του έπαιρνε από το μεσημέρι. Πήρε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον βρήκε μπρούμυτα». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε αρχικά τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχαν δύο ποτήρια στο τραπέζι. Ψάχνουν να δουν μήπως ήταν κάποιος εκεί από τις κάμερες. Ποιες ήταν οι αιτίες του θανάτου… Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ανακοπή, για πνιγμό. Θα το πουν οι ιατροδικαστές. Σκονισμένο το τραπέζι…», σημείωσε στο Action24 ο κ. Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπήρχαν σημάδια ή μώλωπες, ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί. Απ’ ότι φαίνεται πάντως τα αίτια ήταν παθολογικά. Δεν δείχνει εγκληματική ενέργεια».

Σχετικά με τα δύο ποτήρια, εξήγησε πως αυτό μπορεί να είναι τυχαίο. «Μπορεί ο άνθρωπος στο ένα να είχε νερό στο άλλο το ποτό του. Μπορεί χίλια δυο. Θα δούμε».

Αν και οι τοξικολογικές εξετάσεις θα πάρουν χρόνο για να ολοκληρωθούν, η ιατροδικαστική έρευνα για τον ξαφνικό θάνατό του έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι ήταν νεκρός τουλάχιστον 5 ώρες πριν τον βρουν, ενώ απέκλεισε εγκληματική ενέργεια, ενώ η Σήμανση έλεγξε το σπίτι και δεν βρήκε ίχνη παραβίασης.

Η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη μιλώντας στην εκπομπή Ηappy Day μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής πράξης. Στον χώρο της πισίνας βρέθηκαν δύο ποτήρια και ένα μπουκάλι βότκα ωστόσο ακόμη δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Μπορεί να είχε κάποια επίσκεψη νωρίς το απόγευμα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στο σπίτι της οδού Διαδόχου Παύλου, υπήρχε και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο πιθανότατα αποχώρησε πριν το θάνατο του 31χρονου ποδοφαιριστή. Το υλικό από της κάμερες ασφάλειας δεν έχει ακόμα φτάσει στα χέρια της Αστυνομίας και εκτιμάται ότι θα φωτίσει αυτό το κομμάτι των ερευνών. Βέβαια δεν είναι πιθανό να έπαιξε κάποιο ρόλο στο θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή.

Το μισοάδειο μπουκάλι βότκας έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, χωρίς να είναι βέβαιο πόση ποσότητα καταναλώθηκε από τον Τζορτζ Μπάλντοκ χθες το βράδυ. Θα ερευνηθεί εξονυχιστικά το πολυτελές διαμέρισμα της Γλυφάδας σε μια προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων που να βοηθούν στην πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του ποδοσφαιριστή.

Ο ιατροδικαστής που έφτασε χθες βράδυ στο σπίτι του 31χρονου, δεν εντόπισε χτυπήματα ή μωλωπες στο σώμα του ποδοσφαιριστή και μικροσκοπικά κατέληξε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αιτία.

Ωστόσο, θα διενεργηθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί που ακριβώς οφείλονται τα παθολογικά αιτία. Επίσης θα αποσαφηνίστει πόσες ώρες πριν την ανεύρεση του 31χρονου νεκρού στην κοινόχρηστη πισίνα επήλθε ο θάνατος του. Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι πως ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν τουλάχιστον πέντε ώρες νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του, στη Γλυφάδα.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του

Η οικογένεια του εκλιπόντος προχώρησε σε δήλωση, την οποία παραθέτει ο δημοσιογράφος του Athletic Ντέιβιντ Όρνσταϊν.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σέβονται την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή».

Παναθηναϊκός: «Οδύνη»

Λίγη ώρα με την τραγική είδηση, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, εκφράζοντας το σοκ του για τον πρόωρο χαμό του νέου ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό μόλις το περασμένο καλοκαίρι και έμελλε να είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του διεθνούς ποδοσφαιριστή, πριν βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

 

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

Έξω από το σπίτι του οι συμπαίκτες του

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού (ο υπεύθυνος αγώνων Σπύρος Βλάχος, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργος Τζαβέλλας), μόλις ενημερώθηκαν για τον θάνατό του, έσπευσαν στην οικία του Μπάλντοκ και από χθες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία για να μάθουν τι έχει συμβεί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες απ’ το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικεία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.

Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες απ’ την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ωστόσο η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα γίνει σήμερα.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήμερα του θανάτου του Μπάλντοκ, είχε γενέθλια η κόρη του.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.