Παλλήνη: Στο σφυρί ξανά το εργοστάσιο της “Λίρα” που στεγάζεται η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής

Μπαινοβγαίνει στη λίστα των πλειστηριασμών η βιομηχανία Λίρα στην Παλλήνη.

Το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για ακόμη μια φορά στις 20 Νοεμβρίου για το ακίνητο της εταιρείας που βρίσκεται στη Παλλήνη.

Η τιμή για το ακίνητο της «Μπαχαρικά ΛΙΡΑ»

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο της εταιρείας «Μπαχαρικά ΛΙΡΑ» έχει οριστεί στα 5.886.400 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Παγκρήτια Τράπεζα η οποία προχωρά σε κατάσχεση του ακινήτου για ποσό 500.000 ευρώ πλέον των τόκων και εξόδων.

Το ακίνητο βγαίνει σε πολύ χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον αρχικό πλειστηριασμό, καθώς η τιμή του τότε ξεπερνούσε τα 7.000.000 ευρώ .Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας περίπου 9.000 τ.μ. εντός του οποίου υπάρχουν κτίρια όπως εργοστάσιο αλλά και γραφεία. Σημειωτέον πως μέρος του ακινήτου είναι μισθωμένο στην Περιφέρεια Αττικής για τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

Η οικογένεια Λυραράκη

Η οικογένεια Λυραράκη στην οποία ανήκει η εταιρεία μπαχαρικών ΛΙΡΑ έχει βαρύ όνομα στο χώρο καθώς ξεκίνησε την πορεία της πριν από 65 χρόνια. Το 1959, η οικογένεια Λυραράκη άρχισε να πουλάει συσκευασμένα μπαχαρικά με έδρα το σπίτι της στη Κυψέλη σε μπακάλικα της περιοχής. Το 1965 γίνεται το μεγάλο άνοιγμα και αγοράζονται οι πρώτες μηχανές συσκευασίας.

Τον Νοέμβριο του 1977 , η εταιρεία εγκαινιάζει ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργοστάσιο 9.000 τ.μ. στην Παλλήνη Αττικής. Εγκαινιάζοντας το νέο εργοστάσιο, εκτός της επιλογής, επεξεργασίας, και συσκευασίας μπαχαρικών και βοτάνων η ΛΙΡΑ, επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στις συσκευασίες για λογαριασμό τρίτων .

Το 2006, η ΛΙΡΑ γίνεται η πρώτη και μοναδική ελληνική εταιρία μπαχαρικών που επενδύει στην εγκατάσταση εξελιγμένων βιομηχανικών μηχανημάτων αποστείρωσης προϊόντων διατροφής.
Η εταιρεία όμως με τα χρόνια αρχίζει και συσσωρεύει ζημιές με τις πωλήσεις να μην ξεπερνούν τις 500-700 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

ot.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.