Ελληνίδα μετεωρολόγος δέχεται απειλές για τη ζωή της λόγω του τυφώνα Μίλτον

Απειλητικές αναρτήσεις για τη ζωή της δέχεται η Κέιτι Νικολάου, Ελληνίδα μετεωρολόγος από το Μίσιγκαν, με αφορμή τον κυκλώνα Μίλτον αλλά και τις προηγούμενες προγνώσεις της για τα καιρικά φαινόμενα.

«Δεν έχω δει ποτέ μια καταιγίδα να συγκεντρώνει τόση παραπληροφόρηση» δήλωσε στον Guardian η Κέιτ Νικολάου, μισή Ελληνίδα, μισή Σκωτίδα, σχετικά με το πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον από τη Φλόριντα.

«Η δολοφονία μετεωρολόγων δεν θα σταματήσει τους τυφώνες» απάντησε σε απειλητικό μήνυμα που δέχτηκε, με τη μετεωρολόγο να συνεχίζει: «στροφή σε βίαιη ρητορική που φτάνει να καταδικάζει μετεωρολόγους σε θάνατο ως συνωμοσιολόγους». Αποδίδει το φαινόμενο σε ρεκόρ παραπληροφόρησης καθώς δύο μεγάλοι τυφώνες έπληξαν τις ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Oύτε οι μετεωρολόγοι ούτε και η κυβέρνηση δημιουργούν και κατευθύνουν τυφώνες» τόνισε. Ωστόσο έλαβε νέες απειλές ότι επιστήμονες πρέπει να εξοντωθούν και τα συστήματα μετεωρολογίας να καταστραφούν.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την παραπληροφόρηση ως υποκινούμενη από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του, υποστηρίζοντας ότι δυσχέρανε και τη κυβερνητική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές από τους τυφώνες Ελίν και Μίλτον. Αναρτήσεις υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας «πρέπει να κρεμαστούν σε κοινή θέα», επειδή ξέμειναν από μετρητά για τους επιζώντες του τυφώνα λόγω δαπάνης σε παράνομους μετανάστες.

«Οι άνθρωποι μού ρίχνουν κατάρες, με καλούν να ομολογήσω ότι με ραντάρ Doppler ελέγχω τον καιρό» είπε η Νικολάου.

«Ναι, μπορούν να ελέγξουν τον καιρό» έγραψε στο μεταξύ η Marjorie Taylor Greene, ακροδεξιά βουλευτής, στο X.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.