Η νέα απάτη στα πάρκινγκ – Πώς δεν θα πέσετε θύμα της

Τα σημεία όπου μαζεύονται πολλοί άνθρωποι με τα αυτοκίνητά τους, όπως για παράδειγμα τα εμπορικά κέντρα, θεωρούνται ιδανικά για πολλών ειδών κλοπές και απάτες.

Η λίστα με τις απάτες και γενικότερα με τις μεθόδους κλοπής, τόσο του ίδιου του αυτοκινήτου όσο και των αντικειμένων που έχετε μέσα σε αυτό, φαίνεται να μην έχει τέλος. Από τα βενζινάδικα μέχρι τα διόδια των αυτοκινητόδρομων, κάθε μέρος που μαζεύει απασχολημένους οδηγούς μοιάζει ιδανικό για να δράσουν οι απατεώνες.

Η τελευταία λέξη της μόδας στις κλοπές, μας έρχεται από την Ιταλία και σιγά σιγά εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Το νέο κόλπο θέλει τους κλέφτες να παριστάνουν τους Ιταλούς μόδιστρους και ράφτες, και να προσπαθούν να δώσουν ορισμένα ρούχα στον ανυποψίαστο οδηγό που έτυχε να παρκάρει στην διπλανή θέση στάθμευσης ενός εμπόρικού καταστήματος.

Ο υποτιθέμενος Ιταλός μόδιστρος, έχει στον χώρο αποσκευών το δειγματολόγιο και δίνει δωρεάν στον «στοχοποιημένο» οδηγό δύο με τρία ρούχα, όπως για παράδειγμα ένα παλτό. Αμέσως μετά, ο απατεώνας ξεκινά την διαπραγμάτευση τιμής με τον υποψήφιο πελάτη/θύμα, μόνο για ένα αντικείμενο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για ένα ιταλικό παλτό που ο απατεώνας διαβεβαιώνει ότι είναι χειροποίητο και ραμμένο από τα καλύτερα υλικά, και έχει τιμή πώλησης τα 1.500 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, ο φερόμενος ως πωλητής απατεώνας είναι ανοιχτός στο να διαπραγματευτεί την τιμή και να την φέρει στα μέτρα του θύματος.

Σε αυτό το σημείο, αν ο οδηγός δεν ακούσει τη λογική και δεν υποψιαστεί, η κατάσταση μπορεί να γίνει ελαφρώς τεταμένη. Και αυτό γιατί ο απατεώνας θα κάνει τον οδηγό να πιστέψει ότι έχει δεσμευτεί για την αγορά του παλτού, καθώς αποδέχθηκε τα δώρα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμα και αν επενέβαινε η αστυνομία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έχετε να κάνετε μια συμβατική/κλασική απάτη, μιας και η υπόθεση είναι κάπως πιο περίπλοκη. Το νου σας λοιπόν και μην δέχεστε δώρα από αγνώστους.

carandmotor.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.