Μαρκόπουλο: Συνάντηση εργασίας Καβαλλάρη – Αλλαγιάννη, για τα τεχνικά έργα του Δήμου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Βίκυς Καβαλάρη, του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Αλλαγιάννη, και υπηρεσιακών στελεχών εκατέρωθεν, για θέματα που άπτονται σχετικά με την κατασκευή τεχνικών έργων του Δήμου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης: ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ κ. Γιώργος Ψαρομιχαλάκης, η Γενική Γραμματέας Δήμου Μαρκοπούλου κ. Σοφία Ευστρατίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Βιώσιμης Κινητικότητας, Υ.ΔΟΜ, Αστικής Ανάπτυξης και Αστικής Ανθεκτικότητας κ. Χρήστος Μπισιώτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού Διοίκησης, Δημοτικής Κατάστασης και Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) κ. Ευάγγελος Δημητρίου, ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Μαρκοπούλου» κ. Αναστάσιος Νικολακόπουλος, η Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου κ. Μαρία Ευαγγελίου, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου κ. Ταξιάρχης Πανάγος και ο Αν/τής Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μαρκοπούλου κ. Ευάγγελος Καμαργιάννης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σύσκεψη, τέθηκαν επί τάπητος και συζητήθηκαν διεξοδικά, η οδική ασφάλεια της Λεωφ. Πόρτο Ράφτη (με ειδική μνεία στον κόμβο του Lidl), για την οποία η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (ΠΕΑΑ) θα εκπονήσει μελέτη, η αποχέτευση ομβρίων περιοχής Βουρλέζας Πόρτο-Ράφτη, έργο για το οποίο έχει εγκριθεί η μελέτη και αναμένεται η δημοπράτησή του, καθώς και η συντήρηση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων της περιοχής Πόρτο-Ράφτη. Για το εν λόγω έργο, η ΠΕΑΑ αναμένει την επικαιροποιημένη μελέτη για να προχωρήσει η κατασκευή του, καθώς ο Δήμος είναι σε διαδικασία τροποποίησης της αρχικής εγκεκριμένης μελέτης, λόγω αναγκών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής.

Ακόμη, συζητήθηκαν το αίτημα του Δήμου προς τη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών (ΔΙΔΙΜΥ) Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με την άδεια σύνδεσης εξοπλισμού «Έξυπνης Διάβασης», καθώς επίσης και η ένταξη της προμήθειας κλιματιστικών για το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο στον ετήσιο προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2025.
Τέλος, εκτενή αναφορά έγινε στον προγραμματισμό των εργασιών για τους καθαρισμούς των ρεμάτων του Δήμου εν όψει και της χειμερινής περιόδου, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε κυρίως η διευθέτηση του ρέματος «Χιλίστρα».

Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Βίκυ Καβαλάρη με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη, μετέβησαν για αυτοψία στο ως άνω ρέμα «Χιλίστρα».

Αμφότεροι, η Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, με την ολοκλήρωση της συνάντησης εργασίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, με την κ. Β. Καβαλλάρη να επισημαίνει: «Στην Περιφέρεια Αττικής, προς υλοποίηση του πρωταρχικού οράματος του Περιφερειάρχη μας κ. Νίκου Χαρδαλιά για μία Αττική πράσινη, βιώσιμη, ασφαλή και ανθεκτική, εργαζόμαστε με σοβαρότητα και ευθύνη, και σε στενή συνεργασία με τους Δήμους μας, τον Α΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιεραρχούμε τις ανάγκες τους, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια ζητήματα ανακύπτουν αλλά και διερευνώντας τα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Έτσι και εδώ, στο Δήμο Μαρκοπούλου, είχαμε μία πολύ αγαστή και γόνιμη συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Αλλαγιάννη, με γνώμονα την ασφάλεια και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.