Βουλιαγμένη: Τα σενάρια που εξετάζει η Δίωξη Εκβιαστών για τον εμπρησμό σε γνωστό εστιατόριο

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ανέλαβε την έρευνα για τον εμπρησμό στο γνωστο εστιατόριο της παραλιακής «Ακτή» στη Βουλιαγμένη.

Η αναβάθμιση της έρευνας, που περνάει από το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης στη Δίωξη Εκβιαστών, δείχνει ότι οι αστυνομικοί αναζητούν τους εμπρηστές ανάμεσα σε άτομα που ενδεχομένως συνδέονται με άτομα νύχτας. Το εστιατόριο ανήκει σε δύο γνωστούς επιχειρηματίες, οι οποίοι ανέλαβαν το καλοκαίρι του 2021 να αναμορφώσουν το συγκεκριμένο χώρο και να φτιάξουν ένα πολυτελές εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών. Το ίδιο είχαν κάνει και με άλλο εστιατόριο αλλά και με ένα ξενοδοχείο.

Ο χώρος όπου στεγάζεται το εστιατόριο στη Βουλιαγμένη ανήκει στο Δήμο και είχε πλειστηριαστεί. Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν -μεταξύ πολλών άλλων σεναρίων- εάν μπορεί ο εμπρησμός να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με κάποιον ή κάποιους που «δυσαρεστήθηκαν» από το γεγονός ότι ο χώρος κατέληξε μετά τον πλειστηριασμό στους δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι σήμερα είναι οι ιδιοκτήτες του γνωστού εστιατορίου.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν στο ieidiseis ότι «οι εμπρηστές δεν είχαν στόχο να κάψουν το εστιατόριο και να το καταστρέψουν αλλά να στείλουν ‘μήνυμα’. Αυτός είναι ο λόγος που οι φθορές που προκάλεσαν με τη φωτιά ήταν πολύ περιορισμένης έκτασης».

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην ταράτσα του εστιατορίου. Στο χώρο βρέθηκαν τρία μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκαν ζημιές σε τραπεζοκαθίσματα, καθώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να «προλάβουν» τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.