Γάμοι αλά ελληνικά με Ινδούς στη Χαλκιδική και Αυστραλούς στο Καστελόριζο

Ένα σκέλος της «βαριάς» τουριστικής μας βιομηχανίας στο οποίο δεν πάει το μυαλό μας είναι και ο γαμήλιος τουρισμός, δηλαδή οι επισκέψεις ξένων που διαλέγουν την Ελλάδα ως τοποθεσία του γάμου τους.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μοιράστηκε τις ιστορίες ζευγαριών που ταξίδεψαν στη χώρα μας για να ανταλλάξουν τους όρκους τους, από… Ινδούς στη Χαλκιδική μέχρι Αυστραλούς στο Καστελόριζο.

Από την άλλη άκρη της Γης για γάμο

Ο Τόμας και η Έμιλι αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους και να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης. Το ζευγάρι, οι γονείς και οι καλεσμένοι μάλιστα, αποφάσισαν να κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αυστραλία στην Ελλάδα για το μυστήριο και τη δεξίωση που πρόκειται να γίνει στη Χαλκιδική.

Είναι μια από τις δεκάδες περιπτώσεις ζευγαριών κάθε ηλικίας που επιλέγουν το απέραντο γαλάζιο της καλοκαιρινής περιόδου, με τον ήλιο, τη θάλασσα και τα μεζεδάκια στην άμμο, για να πουν το «ναι».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νένα Παπαδοπούλου, διοργανώτρια γάμων από εταιρεία που ασχολείται κυρίως με …εισερχόμενα μελλόνυμφα ζευγάρια, εξηγεί ότι φέτος το καλοκαίρι βρίσκει πολλά ζευγάρια να έχουν κλείσει εισιτήρια και διαμονή στη χώρα μας για το γάμο και τη δεξίωση..

«Έχουμε κρατήσεις από Αμερική, Αγγλία, Ελβετία, Καναδά, αλλά και τη μακρινή Μελβούρνη. Έρχονται μέχρι και από την άλλη άκρη της γης για να παντρευτούν στη χώρα μας», είπε.

«Το εντυπωσιακό είναι πως πλέον τα ζευγάρια δεν αναζητούν μόνο τους πολύ δημοφιλείς και πολυδιαφημισμένους προορισμούς, αλλά προτιμούν μέρη που είτε τους έχουμε προτείνει ως εταιρεία διοργάνωσης γάμου, είτε οι ίδιοι έχουν ψάξει με την ελπίδα να βρουν απάτητους και εναλλακτικούς προορισμούς στην Ελλάδα», περιγράφει.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές για γαμήλιο τουρισμό σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Οι πρώτοι στη λίστα των εισερχόμενων είναι Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς που ζουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη.

Δεν είναι όμως μόνο οι Έλληνες που αγαπούν την παράδοση, το καλό φαγητό και τις παροχές της φιλοξενίας, αλλά και πολλά ζευγάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και όμως την επιλέγουν γιατί γι’ αυτούς είναι όνειρο ζωής.

Τρέχουν και δεν φτάνουν για τους γάμους

«Έχουμε πελάτες που έρχονται από διάφορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, από την Αμερική, από Αραβικές χώρες, ακόμα και από την Αφρική, την Ασία ή την Αυστραλία με διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, ήθη και έθιμα και όλοι συμφωνούν σε ένα: στο ότι η απόφασή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τη γαμήλια εκδήλωσή τους ήταν ό,τι καλύτερο», σημειώνει η κ. Παπαδοπούλου.

Μπορεί τα μηνύματα που παίρνουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη διοργάνωση να είναι ενθαρρυντικά για το 2024 και ήδη οι συζητήσεις και κρατήσεις για το 2025 να είναι σε καλό στάδιο, ωστόσο δεν είναι …όλα του γάμου εύκολα. Εδώ και ένα μήνα οι διοργανωτές τρέχουν και δεν φτάνουν για να είναι όλα όπως τα έχουν σχεδιάσει με τους υποψήφιους μελλόνυμφους.

«Κάθε κομμάτι της Ελλάδα απευθύνεται σε συγκεκριμένες εθνικότητες. Χαρακτηριστικά, στη Βόρεια Ελλάδα έρχονται πολλοί από τα Βαλκάνια που επιθυμούν να κατέβουν προς τη θάλασσα και σε ό,τι αφορά στις εθνικότητες έχουμε πολλούς Αμερικανούς αλλά και Βρετανούς», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού, Θωμάς Πολίτης.

«Έχουμε δει ακόμη και χώρες όπως η Ινδία, από όπου τελευταία είχαν γίνει πολύ δυνατοί γάμοι στη χώρα μας. Έχουν γίνει για παράδειγμα μεγάλοι γάμοι στο Καστελόριζο από Έλληνες, δεύτερης και τρίτης γενιάς, κατοίκους της Αυστραλίας που αποφασίζουν να κάνουν ένα πολύ έντονο πάρτι, που μπορεί να κρατήσει ακόμη και τρεις ημέρες» πρόσθεσε.

reader.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.