Ραφήνα: Η Ζ. Γιακουβάκη παρουσίασε το Ερευνητικό Έργο Καινοτομίας “Πικέρμι 123” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (φωτό & βίντεο)

Στη 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στη Ραφήνα την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, η Ζωγραφιά Γιακουβάκη, συντονίστρια της Κύριας Ερευνητικής Ομάδας του Έργου Καινοτομίας «Πικέρμι 123», ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά, τους/τις αντιπεριφερειάρχες, τους/τις Περιφερειακούς Συμβούλους αλλά και το κοινό που παρακολουθούσε, για το Ερευνητικό Έργο Καινοτομίας “Πικέρμι 123”.

Το “Πικέρμι 123”:

ΑΦΟΡΑ:
Τη Δημιουργία Εμβληματικού Θεματικού Πάρκου Παλαιοντολογίας στο Πικέρμι, Αττικής.
Που θα δημιουργήσει έναν δυναμικό Πόλο ήπιας Ανάπτυξης, με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο για τον τόπο, την Αττική, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την κοινωνική συνοχή, την αειφορία καιτην οικονομία.
Που θα επηρεάσει το σύνολο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και μία ευρύτερη χωρική ενότητα.
Πρόκειται για έργο παγκόσμιας σημασίας, με ανάδειξη της Ταυτότητας Τόπου, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και χαρακτηριστικά Καινοτόμου Σχεδιασμού τετραπλής έλικας.

Πριν λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε το Στάδιο Α, με χρηματοδότηση του Δήμου.

Αποτελεί την υλοποίηση ενός σημαντικού οράματος, τουλάχιστον 123 ετών –γι’αυτό και το όνομα Πικέρμι 123 – το οποίο τοποθετήσαμε στην εκκίνηση και μπορούμε να το φτάσουμε μέχρι το τέλος!

Ένα Έργο που πρόκειται να αναδείξει την ονομασία “Πικέρμι” και την ταυτότητα του τόπου σε διεθνές brandname,αναγνωρίζοντάς το παγκόσμια ως «Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας», όπως αποκαλείται, και αναβαθμίζοντάς το σε υπερεθνικό πόλο έλξης.

Η Κύρια Ερευνητική Ομάδα του Έργου δούλεψε συστηματικά και οργανωμένα, πετυχαίνοντας πολύ ΘΕΤΙΚΑ αποτελέσματα σε σχέση με την αποδοχή, τη δημιουργία Κουλτούρας Καινοτομίας και την πρόθεση συμβολής, γεγονός που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Κυριάρχησε η λογική της ανάπτυξης του Έργου ως ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Έργο Καινοτομίας. Με τη λειτουργική ένταξή του στο Περιφερειακό Σύστημα Καινοτομίας και τη διασύνδεση με τους υπερτοπικούς σχεδιασμούς. Επομένως, με ευκολία μπορεί να αξιοποιηθεί, τόσο από την Περιφέρεια Αττικής, όσο και στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο της Διοίκησης.

Έχουν μπει ήδη οι βάσεις για τη συνέχεια.

1. Δημιουργήσαμε σημαντικό υλικό τεκμηρίωσης
2. Αναπτύξαμε κατάλληλες δομές και εργαλεία. Ξεχωρίζουν το ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, το ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ – HELPDESK και ηΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.
3. Διασυνδέσαμε τους τοπικούς σχεδιασμούς με τους ευρύτερους χωρικούς.
4. Αναπτύξαμεσημαντικά τηδιεπιστημονική συνέργεια έντασης γνώσης.
 Τα ΑΡΧΙΚΑ:2 Επιστημονικά Πεδία, 1 Πανεπιστήμιο και 15 ειδικοί επιστήμονες του Α Σταδίου
εξελίχθηκαν
 στα 5 επιστημονικά πεδία, 5 Πανεπιστήμια και πλέον των 110παραγόντων της καινοτομίας του Β Σταδίου.
5. Διασυνδέσαμε το “Πικέρμι 123” με άλλα, καταξιωμένα, βραβευμένα Έργα Καινοτομίας και Θεματικά Πάρκα.
6. Θέσαμεάξονες και προδιαγραφές, για τη συνέχεια, με τη διαμόρφωση κατάλληλου μείγματος χρηματοδοτικών εργαλείων.

Κρίσιμη επιλογή του Ερευνητικού Έργου αποτελεί και η άμεση ένταξη των σχεδιασμών στο Περιφερειακό Σύστημα Καινοτομίας της Αττικής. Με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, αυτό της τετραπλής έλικας.

Περισσότερα για το Έργο μπορείτε να μάθετε στην ειδική Πλατφόρμα, στο site του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Το «Πικέρμι 123» μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο και ασφαλή πιλότο για τη δημιουργία ενός διεθνούς προτύπου και μία κορυφαίας θετικής πρακτικής για την Αττική, τον τρόπο που αναπτύσσει την καινοτομία και το βιώσιμο στρατηγικό της όραμα.
Περιμένουμε την στήριξη και την ενεργή υποστήριξή σας.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.